Je externe geheugen in je broekzak

Je externe geheugen in je broekzak

Iedere week komen er handige nieuwe apps op de markt. Maar ook de bestaande apps worden regelmatig geüpdatet om je leven eenvoudiger of overzichtelijk te maken. De nieuwe Evernote is daar een mooi voorbeeld van. 

Evernote 7.0.2

Evernote is met zijn laatste release nog gebruiksvriendelijker geworden. De online notitiedienst heeft een paar handige nieuwe functies én het is een innovatieve samenwerking aangegaan. Ben je nog niet (zo) bekend met de applicatie? Evernote is een online dienst die je helpt om je notities te ordenen. Het werkt online via je webbrowser, als desktop applicatie op je PC of Mac, of via apps voor je smartphone of tablet. Alle notities die je in Evernote maakt worden online opgeslagen. Dit is handig omdat een eenmaal opgeslagen notitie beschikbaar is op ieder apparaat waarop je Evernote gebruikt. Om je notities te groeperen kun je notitieboeken aanmaken met verschillende categorieën.

Wat is er nieuw?

evernote7Het nieuwe design geeft de app een rustige uitstraling, terwijl er meer informatie op het scherm wordt getoond. In het startscherm is dit goed te merken. Zelfs op het relatief kleine scherm van mijn iPhone zie ik in één oogopslag mijn laatste notities, mijn laatst gebruikte notitieboeken en een werkbalk voor nieuwe notities. Een grappig detail is dat de meest relevante notities worden getoond op basis van het tijdstip en de dag van de week. Dit scheelt je nog meer zoekwerk en geeft de indruk dat de app echt met je ‘meedenkt’.

Vergeet je wel eens een actie die je ergens had opgeschreven? In de grote hoeveelheid notities kan er wel eens één aan je aandacht ontsnappen. Evernote heeft speciaal hiervoor een reminder functie ingebouwd. Aan iedere notitie kun je een alarm koppelen die tijdig herinnert aan je actiepunt(en).

Evernote herkent Post-it! Iedereen die met zijn bedrijf de hei op is geweest herkent dit fenomeen. Er worden post-it’s met actiepunten en ideeën op grote vellen papier geplakt. Na afloop worden de vellen papier opgerold met het voornemen om de acties en ideeën verder uit te werken. Helaas bestaat deze actie in de praktijk uit het oprollen van de vellen papier en ze bovenop of achter de kast bij het secretariaat te leggen. Evernote heeft samen met Post-it een innovatieve oplossing voor dit fenomeen bedacht.

Evernote herkent Post-it briefjes en is in staat om deze te lezen en om te zetten in een digitaal formaat. Ook kun je in Evernote instellen welke kleur Post-it bij welk notieboek hoort en welke tags erbij moeten komen. Je kunt zelfs automatisch herinneringen instellen aan verschillende kleuren Post-it’s. Op deze manier zal er nooit meer een actiepunt uit een hei-sessie aan je aandacht ontsnappen! Tenminste, niet als het aan Evernote ligt 🙂

Download de Desktop, iOS of Android versie via de website van Evernote.

Sander de Wijs

Webdesigner | Projectmanager @De Grinthorst

View Sander de Wijs's profile on LinkedIn

foto: Heisenberg Media