Wil je ook zo’n foto van jezelf in de Google zoekresultaten?

Wil je ook zo’n foto van jezelf in de Google zoekresultaten?

Vergroot je zichtbaarheid

Het koppelen van je sociale netwerken aan je website is handig om meerdere redenen. Je website bezoekers kunnen je eenvoudig volgen en op de hoogte blijven van je bedrijf. Nóg beter zou het zijn wanneer mensen op je website komen die je nog niet kennen, maar zich wel aangesproken voelen door je artikelen of nieuwsberichten.
Google biedt al enige tijd een mooie mogelijkheid om extra op te vallen in die lange lijst met zoekresultaten. Dit doen ze door je profielfoto van je Google Plus profiel te laten zien in de zoekresultaten. Je foto verschijnt echter alleen wanneer Google zeker weet dat jij de auteur bent van een artikel.

Hoe weet Google dat jij de auteur bent?

Het begint met het aanmaken van een Google plus account (als je dat nog niet had). Dit kun je doen op https://plus.google.com/ . Heb je een profiel aangemaakt? Dan kun je je profiel URL, ofwel de unieke link naar jouw persoonlijke profiel aan je website koppelen. Aangezien jij de enige bent met toegang tot je webserver (althans dat hoop ik), kan je de code in je website plakken. En hieraan kan Google zien dat je
a. de rechtmatige eigenaar of beheerder bent van een website en
b. of je de oorspronkelijke auteur bent van een artikel.

Breng de code aan in je website

De link naar je Google plus profiel ziet eruit als:
<a href=”https://plus.google.com/jouwprofiel? rel=author”>Google</a>
De code in je website plaatsen kan op verschillende manieren. Wordt je niet nerveus van een beetje HTML of PHP code, dan kun je de code onderaan iedere pagina plakken, net vóór de body tag. Maak je gebruik van een CMS zoals WordPress, dan is er een oplossing om je Google Plus profiel eennvoudig te koppelen. Installeer en activeer de All In One SEO plugin en vul de URL naar je Google Plus profiel in bij ‘Social Meta’. Je vind dit in de instellingen van de plugin. Weet je niet zeker hoe je veilig plugins kunt installeren? Neem gerust vrijblijvend contact op als je hulp nodig hebt bij de installatie en configuratie.

Wat je ook doet, probeer nooit omwille van het gemak artikelen of nieuwsberichten van andere sites te copy-pasten in je blog of website. Daarmee verdien je strafpunten en kom je zeker niet hoger in de zoekresultaten. Als alles goed gaat dan vind je binnen een paar weken je foto’s terug in de Google zoekresultaten!

Google-screenshot

Internet verliest haar anonimiteit

Er is veel kritiek op Google omdat ze van haar gebruikers verlangt om hun eigen identiteit te gebruiken op internet. Persoonlijk vind ik dit een goede zaak. Want waarom zou je verbergen wie je bent? Ik weet zeker dat als iemand schrijft en reageert onder zijn werkelijke naam, de artikelen en reacties heel wat meer inhoudelijk en milder zullen zijn. Anonimiteit haalt eerder het slechte dan het goede naar boven in de mens. Getuige de gemiddelde anonieme reacties op Youtube en blogs als Geen Stijl.

Sander de Wijs

Front-end Developer | Consultant | Projectmanager @De Grinthorst

View Sander de Wijs's profile on LinkedIn