IDEAL voor Restrict Content Pro

IDEAL voor Restrict Content Pro
De laatste versie van deze plugin is beschikbaar in de WordPress Plugin Directory en te installeren via je WordPress dashboard. Indien je een oudere versie van de Mollie Gateway geïnstalleerd hebt, update deze dan eerst alvorens RCP2.9 te installeren! Deze nieuwe versie bevat ondersteuning voor automatische incasso’s via Mollie. Lees aub eerst goed de onderstaande instructies alvorens deze optie in te schakelen.

In sommige businessmodellen is het wenselijk om de inhoud van uw website tegen betaling aan te bieden. Bijvoorbeeld wanneer u premium content alleen voor betalende leden beschikbaar wilt maken. Bij kranten is dit een toenemende trend, maar ook online opleidingen volgen dit model.

Een veelgebruikte plugin met uitgebreide mogelijkheden is Restrict Content Pro. Deze plugin verbergt op verschillende manieren de inhoud van bepaalde pagina’s voor niet-betalende bezoekers. Restrict Content Pro biedt standaard geen mogelijkheid om IDEAL-betalingen mogelijk  te maken. Speciaal voor de Nederlandse gebruikers van Restrict Content Pro heb ik een plugin ontwikkeld om eenvoudig aan te sluiten op  IDEAL, PayPal, Bancontact, Bitcoin en andere betaalmethodes die door Mollie worden aangeboden.

Automatische incasso’s

De nieuwste versie van de Mollie plugin maakt het mogelijk om automatische incasso’s uit te voeren. De automatische incasso wordt uitgevoerd zodra de abonnementsperiode eindigt. De klant met een doorlopend abonnement heeft in zijn profiel de mogelijkheid om deze incasso ten alle tijde stop te zetten.

Hoe werkt het?

Een automatische incasso wordt geactiveerd doordat de klant eerst een testbetaling uitvoert van een klein bedrag, bijvoorbeeld 0.01 Eurocent. Door deze betaling te voltooien geeft de klant toestemming om automatische betalingen te laten afschrijven door de webshop. Zodra de klant een product koopt en bij de checkout pagina kiest voor ‘automatisch vernieuwen’, wordt hij doorgeleid naar het Mollie checkout scherm en betaalt hij/zij de 0.01 eurocent. Vervolgens wordt automatisch de eerste betaling van het lidmaatschap geïncasseerd. Zie voor een uitgebreide uitleg de beschrijving van Mollie.

Hoe stel je automatische incasso’s in bij deze plugin?

Bij de instellingen (RCP Mollie) staat nu een nieuwe instelling ‘Recurring payments’. Hier geef je een bedrag op dat de klant moet betalen bij de eerste testbetaling. Houdt dit bedrag zo laag mogelijk, dus 0.01 eurocent, omdat het puur is om een toestemming te geven voor automatische incasso’s. Als je dit veld leeg laat, is de automatische incasso optie ook niet zichtbaar bij het checkout scherm.

Nadat het testbedrag is ingevuld verschijnt de optie ‘automatisch vernieuwen’ op de checkout pagina. De optie verschijnt alleen bij betaalmethodes die automatische incasso’s ondersteunen. Dit zijn: ‘ideal’, ‘mistercash’, ‘belfius’, ‘sofort’, ‘creditcard’ en ‘paypal’]

Testen van automatische incasso’s

Je kunt de automatische incasso’s testen door in de RCP Mollie instellingen de testmodus in te schakelen. In test modus worden automatische incasso’s niet daadwerkelijk uitgevoerd. In het profiel waarmee je de testbetaling hebt gedaan zie je daarom een betaling van 0.01 cent die op voltooid staat, en een betaling van de eerste abonnementstermijn met de status ‘in afwachting’.

Belangrijk!

Automatische incasso’s zijn handig, maar niet geschikt voor alle mogelijke abonnementsvormen. Indien klanten veel wisselen van abonnementsvorm is het bijvoorbeeld niet aan te raden om automatische incasso’s in te schakelen. Indien je klanten veelal bij dezelfde abonnementen blijven en af en toe een duurder abonnement nemen, zijn automatische incasso’s zeer geschikt voor jou als ondernemer en de klanten.

Communiceer vooraf duidelijk op je website over de mogelijkheid van automatische incasso’s, wanneer je klanten de volgende betaling kunnen verwachten en hoe ze hun automatische incasso kunnen annuleren. Slechte communicatie hierover leidt tot klachten en ontevreden klanten.

Wilt u op de hoogte blijven van updates voor deze plugin? Via de nieuwsbrief of LinkedIn ontvangt u de nieuwste informatie

Installatie en gebruik

Installatie van de plugin is eenvoudig. U heeft, om deze plugin te kunnen gebruiken, een account nodig bij Mollie. Ook moet de Restrict Content Pro plugin actief zijn voordat u onze plugin installeert.

 • Installeer de plugin in WordPress via de optie ‘Nieuwe plugin’ in het dashboard. Zoek op RCP Mollie en klik op installeren en activeer de plugin.
 • Nadat de plugin actief is, verschijnt in het WordPress Dashboard een menu item ‘RCP Mollie’. Hier kun je de API keys van Mollie invullen. Deze zijn nodig om veilig te kunnen communiceren met Mollie.
 • Na het invullen van zowel de test als de live API key, verschijnen de bij Mollie geactiveerde betaaldiensten.
 • Ga naar de instellingen van Restrict Content Pro en selecteer op het tabblad ‘betalingen’ de gewenste Mollie Payment Gateways.

Bekijk de WordPress plugin pagina voor de laatste updates en voor support vragen

Nieuw in versie 2.2.2

 • Bugfix, dubbele require statement verwijderd

Nieuw in versie 2.2.1

 • Bugfix, RCP mollie gateway werd geladen voor Restrict Content Pro, waardoor de gateway niet geactiveerd kon worden.

Nieuw in versie 2.2

 • Automatische incasso’s
 • Bugfix: Foutmelding verholpen die verscheen bij een verse installatie wanneer nog geen API keys waren ingevuld.
 • Kleine bugfixes en verbeteringen

Nieuw in versie 2.0.7

 • Bugfix voor error na installatie RCP 2.7

Nieuw in versie 2.0.6

 • Extra error handling voor het geval er (nog) geen gateways actief zijn bij installatie van de plugin.
 • bugfixes

Nieuw in versie 2.0.5

 • Extra check in de wijze waarop de payment gateways worden ingeladen. Hierdoor ontstaan er geen foutmeldingen indien er nog geen Gateways actief zijn.

Nieuw in versie 2.0.4

 • Bugfix voor fout na update RCP versie 2.6.5. Update aub eerst de Mollie RCP plugin alvorens te updaten naar de nieuwste versie van RCP.

Nieuw in versie 2.0.3

 • Bugfix voor fatale error na update RCP v2.6

Nieuw in versie 2.0.2

 • Bugfix voor de check op bestaande Mollie_API_Client. (Met dank aan Jens voor het melden)
 • Mollie API code geüpdatet naar de nieuwste versie (1.5.1).

Nieuw in versie 2.0.1

 • Bugfix waarbij updaten via AJAX van Mollie Gateways een conflict veroorzaakte met RCP checkout fields plugin.
 • Minor bugfixes & improvements

Nieuw in versie 2.0

 • Major update met een geheel nieuwe codebase. Deïnstalleer eerst bestaande versies van de plugin en upload hierna het nieuwe plugin bestand naar de website.
 • Actieve betaalmethodes worden opgeslagen in de database. Dit betekent minder API calls en daardoor een betere prestatie van de website.
 • Mollie betaalkenmerk wordt opgeslagen in de database. Hierdoor kan beter gecontroleerd worden op dubbele betalingen waardoor abonnementen soms twee keer geactiveerd werden.
 • Bugfixes en verbeteringen.

Nieuw in versie 1.2.4

 • Bugfixes

Nieuw in versie 1.2.3

 • Bugfix voor fout na eerste installatie
 • Verbeterde validatie voor API Keys

Nieuw in versie 1.2.1

 • Foutmelding in Dashboard opgelost wanneer de API keys nog niet gevuld zijn.

Nieuw in versie 1.2

 • Actieve betaalmethodes worden direct ingeladen in de instellingen van Restrict Content Pro. Hierdoor komen klanten direct bij het checkout scherm van de gekozen betaalmethode ipv het mollie checkout scherm met alle betaalmethodes. Dit betekent één stap minder in het betaalproces.

Deze plugin is gratis te gebruiken mits de auteursinformatie in de bronbestanden gehandhaafd blijft.

Zoekt u ondersteuning om Restrict Content Pro in te richten op uw website of heeft u specifieke wensen voor maatwerk? Schroom niet om contact op te nemen voor een afspraak.