Mollie EDD Plugin

Mollie EDD Plugin

Easy Digital Downloads is een veelgebruikte WordPress plugin voor het verkopen van digitale producten. Dit zijn bijvoorbeeld eBooks, artikelen, muziek en software. Het enige nadeel van de plugin is dat er standaard alleen betaling via Paypal mogelijk is. Speciaal voor de Nederlandse gebruikers van Easy Digital Downloads hebben wij een plugin ontwikkeld om eenvoudig aan te sluiten op IDEAL en alle andere betaalmethoden van Mollie.

Plugin beschikbaar op WordPress.org

Vanaf april 2017 is deze plugin gehost op WordPress.org. Als u een eerdere versie van de plugin gebruikt kunt u deze deïnstalleren en opnieuw installeren via plugins -> nieuwe plugins en te zoeken op “Mollie Gateway for Easy Digital Downloads“. Na installatie krijgt u automatisch bericht van nieuwe updates die u eenvoudig via het WordPress dashboard kunt updaten.

Let op! De nieuwe versie van de plugin heeft een eigen instellingenpagina. Hier kunt u de Mollie API keys invullen en schakelen tussen test- en live mode.

In de nieuwe update zijn nu alle betaalmethoden van Mollie beschikbaar (indien u deze bij Mollie heeft geactiveerd).

Installatie en gebruik

Installatie van de plugin is eenvoudig. U heeft, om deze plugin te kunnen gebruiken, een account nodig bij Mollie. Ook moet de Easy Digital Downloads plugin actief zijn voordat u onze plugin installeert.

  • U downloadt de plugin onderaan deze pagina.
  • U installeert de plugin in WordPress via de optie ‘Nieuwe plugin’ in het dashboard. Daar kiest u voor ‘Uploaden’.
  • Na het uploaden kunt u de plugin activeren in het plugin overzicht.
  • Nadat de plugin actief is kunt u bij de instellingen van Easy Digital Downloads al uw active betaalmethodes selecteren. Deze zijn vanaf dat moment beschikbaar op de checkout pagina van Easy Digital Downloads.
  • Om betalingen veilig te kunnen uitvoeren heeft u een zgn API sleutels nodig van Mollie. Deze vindt u in uw websiteprofiel in het beheerscherm van Mollie.
  • Vul de API sleutels in op de instellingenpagina van EDD-Mollie en u bent gereed om betalingen te ontvangen voor uw digitale producten!

 

Bent u enthousiast over deze plugin? Sponsor dan ons volgende kopje koffie of schrijf een aanbeveling op LinkedIn.